Srbija je uvek imala karakter, odreagovaće pozitivno

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 18:22

"Moramo biti bolji, agresivniji, ako želimo uspeh na kraju i da budemo pametniji i strpljiviji u napadu", kaže Uroš Bregar

Posle neprijatnog poraza od Švedske (21:27) na startu Evropskog prvenstva, Srbiju već u nedelju očekuje novi izazov, protivn još jednog "ranjenog" protivnika. Danska je prvom kolu poražena od Slovenije (26:28), pa će takođe biti silno motivisana da se vrati na kolosek.

Meč počinje od 20.30, selektor Uroš Bregar veruje da je njegova ekipa uradila kvalitetnu analizu propusta iz prvog meča.

Izabrane vesti

Poslednji put naše reprezentativke su sa danskom igrale na Svetskom prvenstvu 2019. godine, kada je bilo uzbudljivih 26:26.

"Analizirali smo svi zajedno utakmicu i uvideli da sve ono što smo se dogovorili nismo ispunili. Imali smo mnogo problema u napadu, a znali smo kako će oni igrati jer smo igrali dve utakmice sa njima u kvalifikacijama. Jednostavno, nismo se držali sistema. Tražili smo neko rešenje više, što nije trebalo, zatim iz naših grešaka su sledili njihovi laki golovi. Kada smo se stabilizovali u prvom poluvremenu i došli na gol razlike, opet smo napravili nepotrebne poteze i Švedska se odvojila na četiri-pet golova u finišu poluvremena. U drugom delu igre nismo iskoristili što je Kristina Graovac bila izvanredna, mislim da je bila jedina svetla tačka na terenu. U napadu smo previše kombinovali nepotrebno, u odbrani je jednom bilo dobro, pa dva puta loše. Ako nismo svih šezdeset minuta u odbrani i napadu na visokom nivou, biće teško. Istina je da imamo samo pet bekova i teško je posložiti lepo odbranu, ostale reprezentacije imaju od šest do osam bekova u rotaciji, ali nećemo sad da se žalimo na to. Stvari stoje tako i mi ćemo se boriti do kraja", rekao je Bregar.

Srpkinje moraju da pokažu mnogo bolje izdanje da bi pokušale da stignu do premijernog slavlja na turniru.

"Srbija je uvek imala karakter i odreagovaće pozitivno. Siguran sad da će sutra biti mnogo bolji meč nego što je bio juče. Verujem u ove igračice i verujem da imaju kvalitet i karakter. Ovo će biti specifičan meč jer za obe ekipe imaju imperativ pobede. I Danska će sigurno igrati malo drugačije i očekujem njihovo bolje izdanje u sutrašnjem meču. Ono što je za nas ključno je da odigramo bolji napad, da bolje formiramo odbranu. Moramo da budemo efikasniji i da sigurnošću u napadu budemo bolji u odbrani i obrnuto. Moramo biti bolji, agresivniji, ako želimo uspeh na kraju i da budemo pametniji i strpljiviji u napadu", dodao je Bregar.



tagovi

Uroš Bregarženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara